Over

Even Voorstellen…

Wat is MAF?

MAF staat voor het Ministerie van animatie en film. We hebben dit opgezet om makers uit de animatie en film sector met elkaar te verbinden en een platform te bieden om projecten te promoten en makers beter te leren kennen. Niet alleen op de vaktechnische elite die al in de spotlight staan te shinen, maar ook voor vast genestelde makers die in de diepste donkerste krochten van het ondermaanse of twee hoog achter op een zolderkamertje hele vette dingen maken. 

Doel van MAF

We willen dit platform uitrollen en zijn gestart met het opnemen van een wekelijkse podcast, waarin interessante makers en bedenkers in een open en relaxed gesprek, ervaringen delen. Met deze gesprekken hopen we we anderen te inspireren en wie weet zorgt dit voor meer kruisbestuiving tussen verschillende disciplines en mooie samenwerkingen binnen de sector.

De MAF cast opgezet puur om makers uit de animatie en film sector beter te leren kennen. Om een platform te zijn waar makers centraal staan en waar ze hun verhaal kunnen doen. 

Of het nu gaat over het maakproces of een bepaalde beweegreden toe te lichten, projecten te promoten, struggles die ze ondervonden en overkomen hebben. Een open en eerlijk gesprek in een relaxte sfeer, als makers onder elkaar.

MAFcast

Bij de MAF cast krijgt je bij ons de vrijheid om te praten over waarover je zelf wilt. Een tof project wat je gemaakt hebt of aan bijgedragen hebt. Alvast een tipje van de sluier van een project waar je nu mee bezig bent, misschien heb je een aankomend kickstarter project dat je wilt pluggen. Een interessant verhaal hoe een bepaald project tot stand is gekomen, een gerucht toelichten, etc. Dit hoeven niet alleen succesverhalen te zijn, juist ook de struggles die je bent tegengekomen, is voor vele makers erg herkenbaar. Het is interessant om te horen hoe je hiermee bent omgegaan en kan andere maker weer inspireren en helpen in hun maakproces of ze aan het denken zetten.

MAF visie voor de toekomst

We hopen dat MAF op ten duur verder kan uitgroeien tot een rijkeršŸ’° en breder platform. Een community van makers die elkaar steunen en met elkaar ervoor zorgen dat er meer bereik komt en meer bereikt wordt. Om zo meer toffe projecten van de grond te krijgen en de animatie en film sector in Nederland en wellicht zelfs daarbuiten, nog sterker op de kaart te zetten. MAF wil in de toekomst makers tutorials laten maken voor het platform. Tutorials die niet zo zeer softwarematig van aard zijn of alleen maar tips and tricks laten zien, maar meer hoe ga jij te werk en hoe los je problemen op. Wat maakt jou zo goed in wat jij doet. Tutorials of eerder gezegd een masterclass per sector. Waar je als maker echt iets aan hebt.
Uiteindelijk lijkt het ons gaaf om een community van makers op te zetten, met een lidmaatschap, geheime bijeenkomsten de hele rataplan, šŸ™‚ maar dit is vooralsnog toekomst muziek.

Introductie

Kom je verhaal doen en meld je aan!

Meld je aan

Ben je met een tof project bezig heb je een zin om eens langs te komen en jouw verhaal over de jouw ervaringen in de animatie en film wereld te komen vertellen?
Be our guest, be our guest, put our service to the test, put your mouth against the mic and we’ll provide the rest!
Meld je dan aan of stuur effe een mailtje naar welkom@Mafcast.nl en wie weet tot snel!