MAFCAST#022 Gyz La Rivière


Gyz La Rivière

Website
https://www.gyzlariviere.com

Gyz La Rivière (1976, Rotterdam) is kunstenaar, filmmaker, onderzoeker en schrijver. Kunst begon een rol te spelen in zijn leven toen hij in 1987 begon met skateboarden.
Skateboarden opende de deur naar een hele nieuwe wereld voor hem en maakte hier een film over “12 a film about the Fret click” en in de nachtelijke uurtjes fungeerde hij als VJ in verschillende clubs als Nighttown en op diverse festivals en feesten in heel Nederland.

Hij studeerde modevormgeving aan de Willem de Kooning Academie. In 2000 studeerde hij af als eerste leerling in de geschiedenis van zijn school zonder collectie. In 2002 ontving hij de Rotterdam Maaskantprijs. In 2011 ontving hij ‘The Praise of Folly’ ere-pin van het Comité Erasmus en begin 2013 won hij de Dolf Henkes-prijs voor iconische Rotterdamse kunstenaars.

Eveneens in 2013 regisseerde hij de film Rotterdam 2040
https://vimeo.com/90262477
En in 2020 de film En in 2019 de film New Neapolis – No Structure
https://vimeo.com/458966525

Inspiratie haalt hij – naast speelgoed uit zijn kindertijd – uit de enorme hoeveelheden afbeeldingen, infographics, logo’s en iconen die onze perceptie bereiken via de mediacultuur. Door middel van beelden en objecten uit hun oorspronkelijke context te halen en ze in een nieuwe, autonome context te rangschikken, wordt hij meester van zijn eigen universum.

Een interessant gesprek met deze beeldend kunstenaar & filmmaker.

MAF
Like & abonneer op ons de MAF cast! Zet notificatie aan om niks te missen.
Gratis en voor niks! BAM!
http://www.mafcast.nl
https://www.facebook.com/mafcast.nl
https://mafcast.buzzsprout.com

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *