MAFCAST#019 Stijn Windig


Stijn Windig

Website: https://www.stijnwindig.com

Stijn Windig is een onafhankelijke freelance concept / 3D artist. Hij heeft zich recentelijk bewust meer geprofileerd als concept artist, al voelt hij zich nog steeds erg comfortabel in zowel 2D als 3D, met een achtergrond in traditioneel schilderen. Hij begon na het behalen van zijn master op de Kunstacademie in Utrecht als Animator bij IJsfontein Interactive.

In 2001 richtte hij samen met zijn destijdse compagnon, Michiel Krop,  Lemonade Animation op, waar ze een gouden tijd hebben gehad, maar na 10 jaar vele hoge pieken zijn er naar het einde toe ook wat flinke dalingen geweest en toen hij met Lemonade stopte had hij even een financiële maar ook creatieve dip en zocht de “zekerheid” op van de vaste baan.
Dit leidde hem naar NMTrix Animation Studios en ging daar als senior artist aan de slag.

Toen deze studio ophield te bestaan ging hij weer freelancen, maar nu vooral als concept artist. Daarnaast gaf hij les in 3D animatie op de HKU tot 2016, terwijl hij zijn vaardigheden als concept artist en illustrator op een hoger niveau bracht.

Zijn specialisaties liggen dus voornamelijk in concept design, maar hij gebruikt hiervoor natuurlijk ook de kennis die hij heeft over 3D modeling, shading en rendering, Illustratie, animatie, en visual development.

Een super leuk en inspirerend gesprek met deze geweldige concept artist!

MAF
Like & abonneer op ons de MAF cast! Zet notificatie aan om niks te missen.
Gratis en voor niks! BAM!
http://www.mafcast.nl
https://www.facebook.com/mafcast.nl
https://mafcast.buzzsprout.com

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *