MAFCAST#018 Wouter Tulp


Wouter Tulp

Website: https://www.woutertulp.com

Wouter Tulp is een karakter ontwerper voor feature animatiefilms, naast ontwerpen is hij bovenal een verhalenverteller. Zijn doel is om de regisseur van een film te helpen zijn verhaal zo effectief mogelijk te vertellen. Hij probeert met zijn werk altijd unieke, interessante en nuttige ideeën te ontwikkelen in nauwe samenwerking met de regisseur en het team. Vervolgens om deze concepten te laten leiden tot geloofwaardige en aansprekende karakters waar het publiek zich mee kan identificeren. Volgens Wouter staat een personage niet op zichzelf. Het gaat om de samenwerking van het hele team van schrijvers, kunstenaars waardoor het raamwerk wordt gecreëerd. Waarin elk puzzelstukje op zijn plaats valt en elk onderdeel van het ontwerp helpt om het verhaal te vertellen.

Hij begon zijn carrière als freelance illustrator en creëerde vele verschillende soorten illustraties voor kinderboeken, boekomslagen, redactionele illustraties en karikaturen. Deze verscheidenheid aan werk heeft hem geholpen zijn techniek en ambacht vorm te geven en te verfijnen, wat er uiteindelijk toe heeft geleid heeft dat hij een veelzijdige karakter ontwerper voor feature-animaties is geworden, wat nu zijn kernactiviteit is.

Wouter is buitengewoon gepassioneerd over zijn werk en leert nog iedere dag bij. Hij deelt zijn bevindingen door online cursussen te geven op schoolism.com en door te spreken op evenementen over de hele wereld.

Momenteel heeft hij zichzelf een tijdelijke rust periode opgenomen om weer eens onbezorgd lekker te gaan tekenen en te kijken of hij zelf een korte film kan ontwikkelen. Wij kijken er alvast naar uit, want dit kan niet anders dat er een boel spraakmakende karakters in voor zullen komen van eigen hand.

MAF
Like & abonneer op ons de MAF cast!
Zet notificatie aan om niks te missen.
Gratis en voor niks! BAM!
http://www.Mafcast.nl
https://www.facebook.com/Mafcast.nl
https://mafcast.buzzsprout.com/

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *