Mafcast#013 Joris Oprins


Joris Oprins (Job Joris & Marieke)

Website: https://www.jobjorisenmarieke.nl/

Joris Oprins is animatie regisseur. Hij studeerde aan de Design Academy Eindhoven in Nederland. Hij studeerde af in 2003. In 2005 werkte hij als animator aan de stop motion kinderserie Nijntje bij studio Pedri in Ankeveen. In 2007 richtte hij samen met Job Roggeveen en Marieke Blaauw animatiestudio Job, Joris & Marieke op.

Job, Joris & Marieke werken aan werk in opdracht, muziek video’s en korte animatiefilms. In 2013 brachten ze hun korte animatiefilm MUTE uit. MUTE won in 2013 onder meer de Grand Prix en de publieksprijs op het Holland Animation Film Festival.

In 2014 gaf de gemeente Utrecht Job, Joris & Marieke de opdracht om de korte film / muziek video Bon Voyage! Deze film was ter promotie van de start van de Tour de France in Utrecht in 2015. Het titelnummer Bon Voyage! is gecomponeerd door de Nederlandse singer-songwriter Blaudzun

In 2015 werd hun korte animatiefilm A Single Life genomineerd voor de Academy Award voor beste korte animatiefilm. De film was ook genomineerd voor de Cartoon d’Or en won 15 internationale prijzen. In 2015 maakten ze de korte animatiefilm (Otto). (Otto) is de officiële Nederlandse inzending voor de Academy Award voor beste korte animatiefilm. De film beleefde zijn internationale première op het Toronto International Film Festival.

MAF
Like & abonneer op ons de MAF cast!
Zet notificatie aan om niks te missen.
Gratis en voor niks! BAM!
http://www.mafcast.nl
https://www.facebook.com/Mafcast.nl
https://mafcast.buzzsprout.com/

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *