Mafcast#011 Aimée de Jongh


Patrick Raats

https://patrickraatsanimation.nl/

Aimée de Jongh (1988) is een stripauteur, animator en illustrator uit Nederland, met een grote verscheidenheid aan tekenstijlen. Aimée behaalde haar diploma Animatie aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam, KASK Gent en aan de Gobelins Summer School Parijs.

Ze debuteerde met Snippers, een humoristische dagelijkse stripreeks voor de Nederlandse krant Metro. Haar eerste graphic novel The Return of the Honey Buzzard won de Prix Saint-Michel en werd verfilmd.

Hierna besloot Aimée zich te concentreren op graphic novels en animatie. Haar recente graphic novels zijn TAXI!, een autobiografie over taxiritten, en Blossoms in Autumn, over liefde na 60, geschreven door de Belgische stripauteur Zidrou.

In 2017 maakte Aimée haar eerste grafische journalistieke werk na een bezoek aan de vluchtelingenkampen op Lesbos. Deze reis resulteerde in het getekende rapport Europe’s Waiting Room. Aimée is al enkele jaren actief in de animatie-industrie. Ze regisseerde en animeerde de korte film Aurora, creëerde storyboards voor Amazon Prime’s Undone en animeerde een reeks muziekvideo’s voor de televisie show De Wereld Draait Door.

Aimée’s grootste animatieproject was Behind the Telescopes, een 71 minuten durende theatrale film met harpiste Lavinia Meijer, die ze regisseerde en animeerde. Aimée heeft verschillende lessen gegeven over strips, grafische journalistiek en animatie.

Momenteel maakt Aimée twee nieuwe stripboeken, die in 2020 en 2021 zullen verschijnen.

Erg leuk gesprek met deze super leuke en zeer gedreven animator en striptekenares!

MAF
Like & abonneer op ons de MAF cast!
Zet notificatie aan om niks te missen.
Gratis en voor niks! BAM!
http://www.mafcast.nl
https://www.facebook.com/Mafcast.nl
https://mafcast.buzzsprout.com/

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *