Mafcast#006 Floris Kaayk


Floris Kaayk

Website: https://www.floriskaayk.com/

Floris Kaayk is een narrative digitale kunstenaar en regisseur, kreeg het kunstzinnige van huis uit met de paplepel in gegoten van zijn ouders die zelf ook een kunstenaars zijn. Hij moest daarom ook eigenlijk wel naar de kunst academie, studeerde cum laude af aan de afdeling animatie van de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost in Breda en haalde een Master of Fine Arts aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Hij is bekend geworden met zijn fictieve documentaires “The Order Electrus” en “Metalosis Maligna”.
https://vimeo.com/51200571
https://vimeo.com/1192666

The Origin of Creatures werd gekozen als de Nederlandse inzending voor de Oscaruitreiking in de categorie beste korte animatiefilm van 2011.
https://www.youtube.com/watch?v=84Ln-

In 2011 kwam hij in het nieuws met de filmpjes in de sociale media en op het weblog van zijn alter ego Jarno Smeets. Hij zou de eerste mens zijn die kon vliegen als een vogel. Internationale tv-zenders gebruikten het beeldmateriaal in hun nieuwsuitzendingen.
De onthulling kwam op 23 maart 2012 in het tv-programma De Wereld Draait Door: zijn verhaal bleek  fictie te zijn, een kunstproject. Dit werd hem niet door iedereen in dank werd afgenomen.
https://www.youtube.com/watch?v=6hoy8

In zijn vervolg project “The Modular Body” wordt een toekomst weergegeven waar menselijke lichamen worden gecreëerd met behulp van 3D-printers en celcultuur technologie. Het prototype Oscar, bestaand uit in elkaar te klikken lichaamsdelen, ziet er bedrieglijk levensecht uit.
https://www.facebook.com/The-Modular-

De staat
Hij regisseerde ook de veel geprezen clip van De Staat. “Witch doctor”
https://www.youtube.com/watch?v=0ttGgIQpAUc


Next space rebels
Floris richt nu al een aantal jaar zijn pijlen op zijn debuut als art director en game designer. Zijn nieuwe game “Next space rebels” die nog volop in ontwikkeling is, begin je als hobbyist raketbouwer en post je dit op je eigen fictieve Youtube kanaal, vanuit een fictieve online community krijg je opdrachten & tips en tricks om steeds betere raketten te bouwen om uiteindelijk als space rebel je eigen satelliet de lucht in te knallen.
De game komt volgend jaar uit! Echt een super origineel idee! Wij gaan hem zeker checken! Press website: https://www.floriskaayk.com/press

Prijzen
Nomination Prix Ars Electronica” – The Origin of Creatures, 2011
Nomination BAFTA Scotland” – Metalosis Maligna, 2007
Puchon Fantastic Film Festival Jury Prize” – The Origin of Creatures, 2011
FWA award” – The Modular Body, 2016
UK Music Video Award” – Witch Doctor, 2016
Golden Kalf, Netherlands Film Festival” – The Modular Body, 2016
Witteveen+Bos Art and Technology Award” – Oeuvre Award, 2017

MAF
Like & abonneer op ons de MAF cast!
Zet notificatie aan om niks te missen.
Gratis en voor niks! BAM!
http://www.mafcast.nl
https://www.facebook.com/Mafcast.nl
https://mafcast.buzzsprout.com/


Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *